понеділок, 21 серпня 2017 р.


21 серпня 2017 року на базі П'ятихатської ЗШ № 1 І-ІІІ ст. відбулось серпневе засідання вчителів географії та економіки.
Вчителі активно включились в роботу засідання: прийняли участь у вебінарі ДОІППО, розглянули план роботи РМО на наступний рік, запропонований методистом Т.С. Петряєвою, були активними учасниками тренінгу "Правила написання наукової статті", що провела директор Виноградівської ЗШ І-ІІІ ст. Бондаренко А.Ю.

Одним з  питань, що хвилював вчителів - це вчасність забезпечення шкіл новими підручниками для 9 класів. 
Вчителі географії П'ятихатського району будуть працювати  з підручником  створеним харківськимми авторами Довгань Г.Д. та Стадник О.Г. видавництва "Ранок".
Пропоную короткий опис підручника з додатку до листа Міністерства освіти та науки України від 09.08.2017 р.№1/9-436.

«Географія» підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів (авт. Довгань Г. Д., Стадник О. Г.) видавництво «Ранок». Концептуальна особливість підручника – спрямованість на організацію самостійної діяльності учнів, розкриття їх творчих здібностей, дослідницьких навичок і навичок життєзабезпечення. Авторський девіз – «просто про складне». Особлива увага у змісті підручника приділяється компетентнісній орієнтованості, яка реалізується як у змісті завдань, так і в методичному апараті. Зокрема, у здатності застосовувати вивчене в різноманітних навчальних та життєвих ситуаціях, висловлювати власні судження, обґрунтовувати їх, здійснювати логічні міркування, формулювати висновки. Завдання репродуктивного рівня (рубрика «Запитання та завдання для самоперевірки») спонукають учнів прочитати текст, знайти інформацію на карті, розтлумачити поняття. Завдання під рубриками «Працюємо в групах», «Дослідження», «Практична робота» відповідають дослідницькому рівню діяльності. На цьому етапі аналізуються, порівнюються, зіставляються декілька компонентів підручника (текст, карти, діаграми, графіки, таблиці) з метою виявлення закономірностей, установлення прямих та зворотних зв’язків. Рубрики «Поміркуйте», «Набуваємо практичних навичок», «Працюємо самостійно» дають можливість перетворювати навчання на дійсно творчий процес, допомагають побачити географічні закономірності навколо себе. 
Презентацію підручника «Географія» підручник для 9 класу (Довгань Г. Д., Стадник О. Г.) можна проглянути на сайті http://roippo.org.ua/activities/scientific_methodological/regional_research.php/823/  у папці "Матеріали заходу" - презентація Мельник.

Друковані підручники для учнів 9 класу повинні надійти до ЗНЗ упродовж вересня 2017 р.

Електронний підручник для 9 класу:     «Географія» підручник для 9 класу ЗНЗ (авт. Довгань Г.Д., Стадник О.Г.)